Helou helou, hengissä ollaan. Anteeksi kun on jäänyt päiviä väliin!

Maanantaista ei ollut mitään kirjoittamisen arvoista, siksi jäi. Siirryttiin San Diegosta Anaheimiin ja ajeltiin ympäri Los Angeles Countyä, käytiin mm. Long Beachilla ja tsekkaamassa lentokenttä. Tutustuimme myös paikallisiin ruuhkiin. Illalla käytiin kattomassa poolia ja jacuzzia, mutta ne eivät kyllä olleet kehumisen arvoisia. Myöskään huone, mun osalta, ei ollut erityisen mukava, sillä pääsin taas nukkumaan sofa bedille, josta jouset melkein pomppasivat läpi... 

Tiistaina herättiin puoli kahdeksan (todella aikaista lomalaisille!) ja mentiin aamiaiselle. Parempiakin oli syöty, mutta täysin vatsoin lähdettiin kuitenkin kohti Disneylandia. Hotelli oli vain puolen kilomterin päästä, joten kävelimme matkan. Ostimme 2-day Park Hopperit, joilla pääsi kahtena päivänä molempiin puistoihin, itse Disneyland Parkiin sekä uudempaan California Adventure Parkiin. Ekana Disney-päivänä suunnattiin ensiksi mainittuun.

Puistossa oli legendaaristen Pirates of the Caribbeanin ja Space Mountainin lisäksi myös muita kivoja laitteita, mutta enemmän siellä oli nähtävää. Kaikki hienot rakennukset ja istutukset on viimeisen päälle tehty ja suunniteltu. Paraati oli mahtava, ja todella pitkä, mukana tietysti Mikki ja kumppanit. Päivän aikana myös jonotus tuli tutuksi. Jonot olivat isompien laitteisiin lyhyimmillään 10 minuuttia, naurettavan lyhyt aika, ja pisimmillään 120 minuuttia (Star Tours 3D oli uutuuslaite). Päivä huipentui yhdeksältä järjestettyyn Fantasmic!-show'hun, joka oli Disney-tyyliin upea. Mukana oli hahmoja, tanssia, laulua, veneitä, laivoja, taistelua, tulta, vettä ja ilotulituksia. Tämän jälkeen oli vielä luvassa itse ilotulitus, joka ajanoton mukaan kesti 13 minuuttia! Pitkän päivän jälkeen jalat olivat puhki, ja turistit kaatuivat uupuneina hotellin sänkyihin. 

Toisena päivänä (eli tänään) suuntasimme California Adventure Parkiin. Kävimme kyllä ensin Disneyland-puolella katsomassa, josko saisimme Fast Passit Star Tours 3D:hen, mutta olimme ilmeisesti liian myöhään liikkeellä (n. 11.30, puistot avataan 8.00) sillä kaikki olivat jo menneet! (Fast Pass on lippu, joka lunastetaan pääsylipulla ja silloin ei tarvitse jonottaa, vaan voit tulla lipussa mainittuna aikana takaisin ja suurinpiirtein kävellä jonojen ohi laitteeseen.) Menimme siis California Adventureen. Heti aluksi näimme Toy Storystä tutuksi tulleiden vihreiden miesten armeijan pitämät alokasharjoitukset. Menimme Larin kanssa Mickey's Fun Wheeliin, maailmanpyörä ei nimittäin ollut niitä tavallisimpia, vaunut heiluivat pyörän pyöriessä! Muita hienoja laitteita olivat mm. California Screamin'-vuoristorata (kahden käynnin arvoinen!) ja Tower of Terror (vapaapudotushissi, johon vain minä uskalsin!). Myös tällä puolella oli hienoja esityksiä, tanssia, sekä Aladdin-musiikkiteatteriesitys, joka oli todella hieno lentävine mattoineen. 

Tänään päätimme lähteä vähän aikaisemmin pois, sillä edessä oli vielä ajomatka Newburyyn. Mulle taisi tulla flunssa, sillä heräsin ihan tukossa ja yskin koko päivän. Nyt illalla iskä kävi ostamassa yön yli vaikuttavaa flunssalääkettä, NyQuil:ia, joka toivottavasti toimii. Myös Del Tacon ruoka on tullut todettua hyväksi (In'n'Outin tapaan), siellä on nyt käyty kahdesti. Tämänhetkisessä hotellissa viivytään yksi yö, jonka jälkeen suunnataan iskän tuttujen Eken ja Evan luo Santa Yneziin. Pojat kävivät jo testaamassa jacuzzin, joten ilmeisesti tänne tullaan Ynezin visiitin jälkeenkin. 

Disneyland on mahtava kokemus, jossa on paljon nähtävää. Aluksi ihmeteltiin, mutta nyt ymmärrämme miksi puistoon myydään kolmen ja neljänkin päivän lippuja. Kaksi päivää ei meinannut riittää meillekkään, mutta jalat eivät olisi kestäneet enempää. :) Koettavaa riittää vauvasta vaariin jokaiselle kävelykykyiselle. Suosittelen lämpimästi!

Nyt on kuitenkin aika mennä nukkumaan. Bye!

P.S. Kuvia tuli otettua ja paljon, niitä näkyvile viimeistään kotimaassa!